Resultats de la cerca bàsica: 30

Diccionari català-castellà
11. ratllar
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [fer ratlles] rayar. 2 [passar ratlla] tachar. 3 [pa, formatge, etc] rallar.  [...]
12. holanda
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [formatge] holanda, queso de Holanda. 2 [generalment en plural] [aiguardent] holanda. f 3 tèxt [tela fina] holanda.  [...]
13. ullar
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [escorcollar] ojear, escudriñar. v intr 2 [les plantes] retoñar. v pron 3 [el pa, el formatge] formar ojos.  [...]
14. corfa
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
f 1 [d'algunes fruites] corteza. 2 [de formatge] corteza, cáscara. 3 [del pa] corteza. 4 [de les ferides] costra. 5 [escorça] corteza.  [...]
15. encetall
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [del pa, d'un formatge, d'un embotit] empiece, primer trozo. 2 [d'un cabdell] devanador. 3 [de cartó] bobina f.  [...]
16. ratllat
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-ada adj 1 [amb ratlles] rayado -da. Paper ratllat, papel rayado. 2 [formatge, pa] rallado -da. m 3 [d'una tela, d'un paper] rayado.  [...]
17. escrostar
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
v tr 1 [llevar la crosta] descostrar. 2 [el pa, el formatge, etc] descostrar, descortezar. v pron 3 descostrarse. Escrostar-se una ferida, descostrarse una herida. 4 descortezarse.  [...]
18. crostó
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [de pa] canto de pan, cantero, corrusco. 2 trozo [con corteza]. Un crostó de formatge, un trozo de queso. 3 gastr [de vedella] tapa f. 4 tocar el crostó [pegar] zurrar la badana, medir las espaldas, medir (o moler) las costillas.  [...]
19. mitgenc
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
-a adj 1 de una dureza media (o mediana). Formatge mitgenc, queso de una dureza media. 2 [mitjà] mediano -na. m 3 agr → mestall  [...]
20. bocí
Font Diccionari català-castellà d'Enciclopèdia Catalana (4a edició)
m 1 [tros de menjar] trozo, pedazo. Un bocí de formatge, un trozo de queso. Sucar un bocí de pa, mojar un pedazo de pan. 2 [tall] tajada f, raja f. Un bocí de carn, de formatge, una tajada de carne, de queso. Un bocí de meló, una raja de melón. 3 [un poc de menjar] bocado. Menjar-se'n un bocí [...]
Pàgines  2 / 3 
<< Anterior  Pàgina  1  2  3  Següent >>